Fúvószenekar

A Lukin Fúvószenekar jelentős múlttal rendelkező együttesünk. Az érdi zeneiskola alakulását követő évtől, 1967-től 1979-ig Csík Antal (Érdliget) vezetésével működött. Az idősebb érdiek még jól emlékeznek fellépéseikre. Hosszabb szünet következett, majd Pajzs Gábor és Arató László szervezte újjá a zenekart, amely 1985-1990-ig működött. 2002-ben Bolya László irányításával alakult újjá az együttes. Jelenleg rendszeresen szerepelnek Érd ünnepi rendezvényein, 2004-ben pedig képviselték a zeneiskolát a németországi Lahrban.
A zenekar munkájában új lendületet jelentett a 2006-os év, új tagokkal, új karmesterrel. Az újjáalakuló együttes fellépéseinekk száma egyre nő jelenlegi karmester, Zwickl Ágoston irányítása alatt, nem csak Érden, hanem a környező településeken is rendszeresen fellépnek műsoraikkal. Az iskola jelentősebb hangversenyeinek szereplői. A nemzeti ünnepek alkalmával több meghívást kapnak Érden és a körnező településeken.
2014-ben méltón képviselték iskolánkat és az Országos Zenekari Versenyen, Dunaújvárosban.
Fejlődésük egyenletes, Érd városa megszerette és igényli működésüket.

Ahogyan tanulóink felnőnek, kikerülnek az iskolából és az együttesből. Így az együttes repertoárja folyamatosan változik a benne muzsikáló gyermekek életkorához, hangszeres tudásához igazodva. Az együttesek működését nagyban befolyásolja a gyermekek fejlettebb hangszeres tudása, ezért az éppen aktuális lehetőségek szerint tudnak dolgozni.

A zenekar repertoárja a zenetörténet különböző zenei stíluskorszakok műveinek széles választékát kínálja.

A zenekar honlapja: https://fuvoszenekarerd.wordpress.com

A zeneiskola fúvószenekarát 2018-as évben az Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program Kollégiuma támogatta. 

 NKA_logo_2012