Microsoft 365

Kedves Szülők! Kedves Diákok!

Az utóbbi évtizedekben – a digitális technológiák társadalmi térnyerésével párhuzamosan – az iskolai életben is rendszerszintűvé váltak bizonyos digitális szemléltető-, magyarázó-, valamint adminisztratív eszközök. Intézményünkben a 2023/2024-es tanévtől lehetőség adódott arra, hogy az iskolaközpontban zajló elméleti (szolfézs, zeneirodalom) tanóráink során – pedagógiai módszertárunk szélesítésével – bizonyos zenei digitális tananyagokat, tartalmakat, alkalmazásokat használhassanak diákjaink az iskolai tabletek segítségével. Pl. Musicators, EarMaster, Zenesziget, MuseScore.

A Lukin László Alapfokú Művészeti Iskola a tanulástámogató rendszerek közül évek óta az Office 365 Oktatási verzióját használja. A rendszer segítségével a tanárok és diákok közötti kommunikáció zárt felületen történhet, a pedagógus a tananyagokat, segédanyagokat, útmutatókat az adott tanulócsoport számára könnyen meg tud osztani, azok tárolása korlátlanul biztosított.

A zeneiskola diákjai díjmentesen regisztrálhatnak az Office 365 Oktatási verziójára, amely tartalmazza a Word, Excel, PowerPoint, OneNote és a Microsoft Teams alkalmazást is, valamint számos egyéb eszközt a tantermi oktatáshoz.

Az Office 365 Iskolai verziója elérhető a www.office.com oldalról, a szaktanárok által, a tanulóknak kiadott felhasználónévvel és jelszóval.

A regisztráció folyamata a itt olvasható.

A TEAMS használatát az alábbi útmutatók segítik:

  1. TEAMS asztali verzió letöltése
  2. TEAMS magyar nyelvre váltás
  3. Hogyan csatlakozhatunk online meetinghez
  4. Iskolai útmutató a TEAMS használatához

Kérjük, hogy mihamarabb tegyék meg a regisztrációt!

Köszönettel: Szabóné Bán Ildikó intézményvezető