Vonószenekar

A leghosszabb múltra vonószenekarunk tekinthet vissza. A gyermek-vonószenekar (Tücsök) első csoportosulása 25 éve Érdligeten működött, a felnövő, majd kimenő generációk miatt gyakran szerveződött újjá. Működési helyszínei: Érdliget – Érd központ – Érd Gimnázium. Alapítója Rédai Erzsébet, aki 1991-1999 között volt vezetőjük. A lelkes, szívből jövő muzsikálás egyre színvonalasabb fellépéseket eredményezett zeneiskolai és általános iskolai rendezvényeken: Érden, Budapesten, Szentendrén (1988) és Burgenlandban (1989).

A legnagyobb elismerést a KÓTA zenekari bizottságának arany minősítésével érte el Budapesten az 1990-ben tartott országos zenekari találkozón. Nyári zenekari táborokat tartottunk a Pilisben (Királykút), Kabhegyen, Mátraházán, a Vértesben (Gánt – Fecskepalota) és Érden a zeneiskolában. Jelenleg a zenekar folyamatosan újraszerveződik a legkisebbekből.
2009 tavaszán a pest megyei „Ki mit tud?”-on a zenekar színvonalas produkciójával bejutott a döntőbe.
Az újjászervezett zenekar 1999-2007 között Czidorné Kerecsányi Erika irányításával dolgozott, 2007-től ismét Rédai Erzsébet tanárnő vezeti.
Zeneiskolánk kiemelten segíti a családokon belüli együtt muzsikálást. Ennek rendkívül örömteli megnyilatkozása az érdligeti nyolcgyermekes Farkas család  Zeneiskolánk kiemelten segíti a családokon belüli együtt muzsikálást. Ennek rendkívül örömteli megnyilatkozása az érdligeti nyolcgyermekes Farkas család együttműködése a zeneiskolával. Minden gyermek tanult egy vagy több hangszeren 10-12 évig. A nyolc gyermek közül négy a zenei pályát választotta. Együtt muzsikálásukat Rédai Erzsébet csellótanárnő irányította és a Farkas-zenekar 2000 áprilisában a Székesfehérvári Országos Kamarafesztiválon különdíjat kapott.
Az immár Lukin Gyermek Vonószenekar nevet viselő együttes rendszeresen szerepel a zeneiskola hangversenyein,. Az együttes évek óta résztvevője a Hatvani Országos Barokkzenei Fesztiválnak, különféle érdi és máshol megrendezésre kerülő eseményeknek. Tehetségesebb növendékeink versenyműveket adnak elő  a zenekar közreműködésével.

nvonószkr.teljes2
Vezényel: Rédai Erzsébet

Az együttes repertoárja elsősorban a barokk és klasszikus zeneszerzők művet tartalmazza, azonban  a XX. század magyar zeneszerzők  művei sem hiányoznak belőle.